facebook
Logo firmy

Warsztaty Pieczenia chleba

Wydarzenia » Warsztaty Pieczenia chleba

Czy lubisz jeść chrupiący przypieczony chleb ,świeże bułeczki, pachnące posypane makiem rogale? 
Hmm, to pytanie wydaje się retoryczne.Myślę,że prawie każdy to lubi.Smak pieczywa kojarzy nam się niezmiennie z dzieciństwem, domowym ogniskiem i znamy go również od dziecka.Ten zapach i smak będzie juz przez całe życie przywoływał wspomnienia.Wrósł on w nasz zmysł smaku i powonienia jako coś co jedliśmy często ale na różne sposoby. Bez czego nie można się obejść w gospodarstie domowym i co je się prawie codziennie.
No tak, ale czy tak naprawdę pieczywo które jadamy tak do końca jest zdrowe i dobre dla nas? 
No cóż okazuje sie że prawda jest zupełnie inna.Pieczywo , które kupujemy w sklepach ma mnóstwo dodatków o których wolelibyśmy nie wiedziec (spulchniacze, stabilizatory, konerwanty, emulgatory, tłuszcze trans, cukier, barwniki itd.).Robione jest na wodzie wodociągowej oczywiście chlorowanej, żaś mąka z którego pieczywo jest pieczone bardzo często pochodzi z Chin czy ze skażonch radioaktywnie rejonów Ukrainy. (te wiadomośc mam od właściciela kilku warszawskich piekarni).Ponadto nowe gatunki - hybrydy zbóz to juz niestety zupełnie inna bajka niż to co jedliśmy w dzieciństwie.Ziarna przenicy, żyta, jęczmienia czy owsa zawieraja gluten. Zaś oczyszczona maka z czasem powoduje szereg nieprzyjemnych kosekwencji w naszych organizmach (otyłość ,powstawanie złogów w jelitach, zakwaszenie).
Wiemy to wszystko, a jednak nie potrafimy sobie odmówic tego smaku...
I wcale nie musimy!
Możemy przecież zrobic pyszny zdrowy chleb bez sztucznych dodatków z dowolnej mąki bezglutenowej czy razowej ,na czystej niechlorowanej wodzie i naturalnym ,wychodowanym przez siebie zakwasie.Takie pieczywo smakuje najbardziej bo zrobione jest własnymi rękami z intencją zdrowia oraz milości cieszy i smakuje podwójnie.
Umiejętnośc pieczenia chleba wydaje się zanikać we wspóczesnych domach.Wiele mam i ojców nie wie kompletnie jak się to robi. Nasze pociechy również rzadko mają okazje być świadkami pieczenia chleba w domu przez mamę czy babcię i rozkoszować sie jego zapachem i smakiem.
Zapraszamy więc wszyskich ktorzy chcieliby nauczć sie tej sztuki na warsztaty pieczenia zdrowego chleba.Bez glutenu, na naturalnym zakwasie.
Warsztaty będa przeplatane aktywnoscia fizyczna (bo pieczywo przeciez tuczy:) ) oraz dawka wiedzy na temat roli i wpływu kultur bateryjnych (zakwas) na nasze zdrowie.

Zapewniamy :
-dwa noclegi (2 dni warsztatów)
-3 smaczne posilki dziennie dziennie (kuchnia tradycyjna,wegańska,bezglutenowa do wyboru)
-poranna gimnastyka (żeby lepiej smakowało)
-wieczorny stretching (żeby lepiej strawić)
-stały dostęp do bufetu herbat ziołowych
-wykład na temat zdrowego żywienia
-pokoje 2,3,4 osobowe z łazienką
-dostęp do siłowni z instruktorem
-dostęp do internetu
-mozliwość skorzystania z rowerów i kijków do nordic walking
-czyste świeże powietrze wsród pól i lasów Podlasia.
-miła atmosferę :)
-każdy z uczestników warsztatów zabierze do domu własnoręcznie zrobiony zakwas.

Cena warsztatów 450 /os. dorosła
dzieci powyżej 3go roku życia 50%
osoba towarzysząca nie biorąca udziału w warsztatach 250zł

warunkiem udziału w warsztatach jest wpłata zaliczki bezzwrotnej w wysokości 250zł do 01.10.2016r. na konto:

Akademia Rozwoju Człowieka Marcin Jabłoński
Bank BGŻ BNP Paribas S.A. 82 2030 0045 1110 0000 0422 5210 
hasło: CHLEB

Tel kontaktowy:
Renata Jabłońska 783 852 820
Marcin Jabłoński 505 435 207

Dodatkowe usługi:
-konsultacje dietetyczne z badaniem składu ciała 200zł
-trening personalny + ułożenie programu treningowego 150zł
-korzystanie z ruskiej bani 25zł
-masaż klasyczny 60zł
-okłady borowinowe 40zł

Serdecznie zapraszamy :)